Klubbmesterskap 2018

Publisert av Tore Gaute Mørck den 05.09.18. Oppdatert 22.10.18.

 

Klubbmesterskap 29 September 2018

 Denne regattaen ble en opplevelse mange av oss vil huske. Det var litt småkaldt med laber bris  og noe regn til å begynne med. Vi seilte etter Gunder-metoden, med et startfelt som var jevn fordelt fra kl 11:00 til 11:39.  Noe som betydde at sist startende båt måtte seile 39 minutter fortere enn først startende båt for å komme først i mål. 

Det ble jobbet intenst i hver båt, for å unngå å bli tatt igjen og for å ta igjen båtene foran. Hver båt vi tok igjen, eller tok innpå ble en seier, og båter som tok en igjen manet til ekstra innsats. De 2 første var i mål med knappe 1 minutts mellomrom.  Klubbmester Marie med Helge  og Jostein GRØDEM  med Dufour 365 og Eivind NYSETHER TYTLANDSVIK med First 375. Helge hadde knappe 17  minutters forsprang hvorav 16 ble hentet inn av Eivind. Men det holdt.  Deretter fulgte  Freddy Røed ESPEVALEN, på tredje plass 14-15 minutter etter de  to andre.  Deretter fulgte resten av båtene med sekunders mellomrom. Fri Vind, Hanse 34  ned Arild  Holth var bare sekunder bak Freddy og ett minutt før Draken, Ellen kom fossende over mållinjen. Deretter klarte Kalina III, Wasa 360 og kapre 6 plassen foran Josin , i en piruett  mellom Draken og   John Cottons Ballad. 

 

 

Mye ble avgjort på siste krysselegg mot mål. Den var preget av hard vind, opp to 10-12 m/s  i kastene. Siden alle beholdt seilføringen  ble det tendens til mye giring. Forholdene var til gunst for de større båtene med minst 2 om bord, mens de mindre båtene, eller de som seilte Single Handed hadde litt tøffere tider.  Spesielt Draken seilte imponerende under forholdene. Det ble tømt ut noen liter med vann etter målgang. Dette kan studere si detalj  på RaceQs,

Resultatene finner dere på Manage2Sail , under resultater,

Det virket som om de fleste syntes regattaen hadde vært både krevende og morsom, og opplevde rekkefølgen i mål som noenlunde rettferdig. Selv om det sikkert vil oppstå debatter i etterkant. Samtalene gikk livlig til pølser og mineralvann før og etter premieutdelingen. Men det var klokt å kle på seg, som det fremgår av bildet nærmer vi oss jul. på bilde Arild HOLTH på Fri Vind. Dersom flere har tatt bilder sende dem til turhavregatta()seilforeningen.no

Siste tirsdagsregattaer

Det seiles ytterligere 2 tirsdagsregattaer,  2 oktober og 9 oktober.

Minner om at de som ikke allerede ha betalt 200,-for deltakelse i Tirsdagregattaen skal betale 100.- kroner via Vipps  til Seilsportsenteret Åsgårdstrand.
Kommentarer